Ziekteverzuimverzekering voor de horeca 

Als werkgever ben je verplicht om het loon van je zieke medewerker maximaal twee jaar door te betalen. Die kosten kunnen flink oplopen. Zodra je chef-kok of gastvrouw ziek wordt, kost dit je al snel zo’n € 228,- per dag*: 

  • Loondoorbetaling:         € 110,-
  • Kosten vervanging          € 90,-
  • Werkgeverslasten           € 28,-

*Deze berekening is gebaseerd op een jaarsalaris van € 36.500,-.

Met een ziekteverzuimverzekering kun je de kosten voor loondoorbetaling verzekeren en betaalt de verzekeraar deze kosten gedurende maximaal twee jaar aan je door. Lees meer ››

Heb ik een ziekteverzuimverzekering nodig voor mijn horecabedrijf?

ziekteverzuim-meldenEen ziekteverzuimverzekering is niet wettelijk verplicht. De kosten bij een zieke medewerker kunnen erg hoog oplopen, doordat je wel verplicht bent om tot maximaal twee jaar lang het loon door te betalen.

Als je een ziekteverzuimverzekering hebt afgesloten, dan betaalt de verzekeraar deze kosten voor je. De KHN Ziekteverzuimverzekering sluit aan op het horeca-cao.

 




Hoeveel kost een zieke werknemer in de horeca?

Je kunt te maken krijgen met de volgende directe en indirecte kosten:

  • Je betaalt maximaal twee jaar het loon van je zieke werknemer door. Volgens de horeca-cao is de loondoorbetaling 95 procent in het eerste jaar en 75 procent in het tweede jaar.

  • Je moet vervanging regelen en van een tijdelijke kracht óók het salaris betalen.

  • Re-integratiebegeleiding van een langdurig zieke werknemer kost veel tijd, die je anders ook aan je horecabedrijf had kunnen besteden.

  • Per werknemer betaal je bovenop het maandelijkse brutosalaris ook nog zo’n 20 tot 35 procent van dat salaris aan extra kosten. Deze kosten worden werkgeverslasten genoemd.  

 

Wat kost de ziekteverzuimverzekering voor de horeca?

De premie voor de ziekteverzuimverzekering wordt bepaald aan de hand van je eigen keuzes en het ziekteverzuim van de afgelopen twee jaar in je horecabedrijf. Daarnaast kun je zelf kiezen uit de volgende onderdelen:

  • Eigen risicotermijn: je kiest zelf na hoeveel (wacht)dagen je een uitkering wilt ontvangen als je medewerker ziek is. Ziekte in de wachtperiode neem je dan voor eigen rekening. Veel gekozen door KHN-leden: 2 of 4 weken.

  • Werkgeverslasten: naast het loon van (zieke) medewerkers heb je nog andere extra kosten. Je kiest zelf of je de werkgeverslasten mee wilt verzekeren (tot maximaal 25%).

Foto KHN adviseurs_bolletjes

Verzuimoplossingen voor horecabedrijven

De Verzuimregisseur-khn-verzekeringen.svg

De Verzuimregisseur

Unieke dienstverlening om grip te krijgen op (de kosten van) ziekteverzuim in je horecabedrijf.

Lees meer ››
arbodienst-khn-verzekeringen.svg

Arbodienst

De arbodienst biedt je ondersteuning en begeleiding rondom het gehele verzuimproces.

Lees meer ››
verzuim-ontzorg-pakket-khn-verzekeringen.svg

Verzuim-ontzorgpakket

Dit pakket bestaat uit de arbodienst,
verzuim-ontzorgverzekering en de verzuimregisseur.

Lees meer ››
Verzuimpakket-khn-verzekeringen.svg

Verzuimpakket

Dit pakket bestaat uit de arbodienst, ziekteverzuimverzekering en de verzuimregisseur.

Lees meer ››
Schade-footer-icon-KHN-verzekeringen.svg

Schade melden

Contact-footer-icon-KHN-verzekeringen.svg

Contact opnemen

MijnOmgeving-footer-icon-KHN-verzekeringen.svg

Mijn omgeving

Scroll naar boven