Als werkgever ben je verplicht om het loon van je zieke medewerker maximaal twee jaar door te betalen. Die kosten kunnen flink oplopen. Zodra je chef-kok of gastvrouw ziek wordt, kost dit je al snel zo’n € 228,- per dag*:
*Deze berekening is gebaseerd op een jaarsalaris van € 36.500,-.
Met een ziekteverzuimverzekering kun je de kosten voor loondoorbetaling verzekeren en betaalt de verzekeraar deze kosten gedurende maximaal twee jaar aan je door. Lees mer ››
Een ziekteverzuimverzekering is niet wettelijk verplicht. De kosten bij een zieke medewerker kunnen erg hoog oplopen, doordat je wel verplicht bent om tot maximaal twee jaar lang het loon door te betalen.
Als je een ziekteverzuimverzekering hebt afgesloten, dan betaalt de verzekeraar deze kosten voor je. De KHN Ziekteverzuimverzekering sluit aan op het horeca-cao.
Je kunt te maken krijgen met de volgende directe en indirecte kosten:
De premie voor de ziekteverzuimverzekering wordt bepaald aan de hand van je eigen keuzes en het ziekteverzuim van de afgelopen twee jaar in je horecabedrijf. Daarnaast kun je zelf kiezen uit de volgende onderdelen:
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer