Veel horecaondernemers ervaren het als zwaar en oneerlijk, dat ze rondom zieke medewerkers dezelfde verplichtingen en kosten hebben als grote werkgevers. Mkb'ers in de horeca hebben geen aparte HR-afdeling, minder re-integratiemogelijkheden, loondoorbetalingskosten wegen zwaarder en ze hebben minder ervaring bij het begeleiden van langdurige zieke medewerkers.
Binnen de horeca is er daarom veel behoefte aan een verzuim-ontzorg-oplossing speciaal voor horecaondernemers! Het doel is om kleine(re) werkgevers maximaal te ontzorgen bij het re-integratieproces en het eigen verzuim van het horecabedrijf minder zwaar te laten meetellen in de premie.
Verzuim-ontzorgpakket voor horecabedrijven
Het verzuim-ontzorg-pakket is daarom speciaal ontwikkeld voor horecaondernemers. Het pakket bestaat uit:
- De KHN Arbodienst
De KHN Arbodienst biedt je ondersteuning en begeleiding rondom het gehele proces van het ziekteverzuim van jouw zieke medewerkers. Hierdoor voldoe je aan de wettelijke eisen die de Arbowet stelt op het gebied van verzuim én kun je rekenen op een snelle en deskundige arbodienstverlening die gespecialiseerd is in het verzuim van de horeca.
- De Verzuim-ontzorgverzekering
Volgens de horeca-cao is de loondoorbetaling 95 procent in het eerste jaar en 75 procent in het tweede jaar. Het loon van je zieke medewerker wordt met de ziekteverzuimverzekering tot maximaal 2 jaar automatisch aan je doorbetaald. Hierdoor hoef je geen handmatige declaraties meer in te dienen! Dit kun je eenvoudig online regelen via XpertSuite.
- 100% vergoeding van de interventiekosten.
- Beperkt premierisico.
- Poortwachtergarantie.
Bekijk alle voordelen »
- Dé Verzuimregisseur
Wij helpen je bij de communicatie met de diverse partijen, waar je mee te maken krijgt als je medewerker ziek is. Ook helpen we je bij het beperken van de ziekmeldingen binnen je horecabedrijf. Zodat je meer grip krijgt op (de kosten van) arbeidsongeschiktheid en verzuim!