Bedrijfsschade in een hotel

Hotels hebben een verhoogd risico op brand- en waterschade. Door beschadigde bedrading en storingen ontstaan de meeste branden in een hotel. Ook het grote aantal elektrische apparaten verhoogt het risico op brand.

Lekkende vaatwassers of een gesprongen leiding kunnen forse waterschade veroorzaken in je hotel en de herstelwerkzaamheden kunnen veel zorgen opleveren. Gelukkig kun je een hotel tegen deze risico's verzekeren. Lees meer ››

brandschade-restaurant-khn-verzekeringen.jpg

Brandschade

Hotels en pensions hebben een verhoogd risico op brand. Vuur, rook en gas kunnen zich gemakkelijk verspreiden via de airconditioning- en verwarmingsbuizen, trappen en langs de dakrand. Veel branden in hotels ontstaan onder andere door beschadigde bedrading, slecht onderhouden drogers in de wasserette en door storingen in elektrische (keuken)apparatuur. 

In grote hotels met een riante lobby, kan de sterke luchttrek eerder leiden tot een snellere verspreiding van brand. Bij gerenoveerde hotels kan de brand zich ongemerkt verspreiden tussen de verlaagde plafons en verborgen ruimtes achter muren. Maar ook bij oudere gebouwen en kleine panden die opgesplitst zijn in meerdere ruimtes, kan de brand zich gemakkelijk via allerlei openingen verplaatsen.

water-hotel-khn-verzekeringen.jpg

Waterschade

Iedere hotelkamer is voorzien van een badkamer, de hotellinnen worden dagelijks gewassen en de keukenapparatuur draait ook op volle toeren in een hotel. De kans op een gesprongen leiding, een kapotte sprinkler of hevige regenval is groter in een hotel dan in een ander horecabedrijf en kan flinke waterschade veroorzaken. Maar ook een zwembad of sauna brengen de nodige risico's met zich mee. 

Waterschade kan je veel gevolgschade en zorgen opleveren, waar je niet op zit te wachten. Denk hierbij aan het ontruimen van je hotel, het onderbrengen van de gasten in een ander hotel, het wegpompen van het water en de herstelwerkzaamheden.

Bescherm je hotel goed tegen bedrijfsschade met de volgende verzekeringen

bedrijfsschade-khn-verzekeringen.svg

Bedrijfsschadeverzekering

Lees meer ››
Inventaris-khn-verzekeringen.svg

Goederen en inventaris

Lees meer ››
horecapand gekocht-khn-verzekeringen.svg

Gebouwenverzekering

Lees meer ››
horecapand gehuurd-khn-verzekeringen.svg

Huurdersbelangverzekering

Lees meer ››
Schade-footer-icon-KHN-verzekeringen.svg

Schade melden

Contact-footer-icon-KHN-verzekeringen.svg

Contact opnemen

MijnOmgeving-footer-icon-KHN-verzekeringen.svg

Mijn omgeving

Scroll naar boven