Aansprakelijkheid in een hotel 

Je doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je gasten een aangenaam verblijf hebben in het hotel en dat je medewerkers kunnen werken in een veilige werkomgeving. Een voedselvergiftiging, ongelukkige val of een beschadigde laptop kunnen hier helaas verandering in brengen.

Personeelsleden én gasten kunnen het hotel aansprakelijk stellen voor een eventuele schade en een claim indienen. We hebben diverse verzekeringsoplossingen die uitkomst bieden in deze situaties Lees meer ››

Aansprakelijkheid

Strengere wet- en regelgeving voor alcohol en voedselveiligheid zorgen voor nieuwe en verhoogde aansprakelijkheidsrisico’s. Je hebt daardoor een hogere kans om aansprakelijk te worden gesteld door een gast die een voedselvergiftiging heeft opgelopen in het hotel.

Het hotel kan ook aansprakelijk worden gesteld wanneer een medewerker koffie morst over de laptop van de gast. Maar ook als werkgever kun je aansprakelijk worden gesteld door je eigen werknemers als ze bijvoorbeeld tijdens werktijd flinke snij- of brandwonden oplopen.

Hoteliers zijn wettelijk verplicht ervoor te zorgen dat het gebruikte water geen aantoonbare hoeveelheid legionellabacteriën bevat. KHN geeft graag advies aan hotels om een legionellabesmetting te voorkomen. Naast het nemen van preventiemaatregelen kun je de bedrijfsschade aan het hotel als gevolg van legionella ook verzekeren binnen het KHN Zekerheidspakket Hotel.

Verzekeringen

chef in restaurant.jpg
Schade-footer-icon-KHN-verzekeringen.svg

Schade melden

Contact-footer-icon-KHN-verzekeringen.svg

Contact opnemen

MijnOmgeving-footer-icon-KHN-verzekeringen.svg

Mijn omgeving

Scroll naar boven