Aansprakelijkheid in je café

Wat een pech! Eén van je gasten krijgt een dienblad met glazen over zich heen. Zijn kleding moet naar de stomerij en helaas raakt ook zijn mobiele telefoon beschadigd. Bovendien loopt je medewerker bij zijn val een verwonding op.

Personeelsleden én klanten kunnen jou aansprakelijk stellen voor een eventuele schade en een claim indienen. Ben jij blij dat je een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering hebt! Lees meer ››

Aansprakelijkheid

Ook in de horeca zit een ongeval in een klein hoekje. Een barkeeper die zich snijdt aan stapel glazen, een ober die de wijn niet in het glas maar over de tas van een bezoekster giet of een keukenmedewerkster die niet alleen een broodje doorsnijdt, maar ook een pees in haar hand. Kleine ongelukjes die grote gevolgen kunnen hebben, want als café-eigenaar ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je gasten en je personeel.

Ongevallen 

Met allerlei maatregelen probeer je de kans op een ongeluk te verkleinen, met de juiste verzekeringen voorkom je grote financiële gevolgen. Stel dat je medewerker een ongeluk krijgt tijdens werktijd. Dan kan je medewerker je hiervoor aansprakelijk stellen. Met de juiste verzekeringen hoef je je geen zorgen te maken over de kosten en biedt je ook nog een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde aan je personeel aan. 

Verzekeringen

aansprakelijkheid-hotel-khn-verzekeringen.jpg
Schade-footer-icon-KHN-verzekeringen.svg

Schade melden

Contact-footer-icon-KHN-verzekeringen.svg

Contact opnemen

MijnOmgeving-footer-icon-KHN-verzekeringen.svg

Mijn omgeving

Scroll naar boven