Open menu

KHN Verzekeringen

Wij helpen je graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 49 78.

De KHN arbodienst

De fullservice arbodienst; alles rondom ziekteverzuim in één keer goed geregeld!

Meldt jouw werknemer zich ziek vanwege een griepje, dan hoef je je vaak geen zorgen te maken. Als het verzuim vaker voorkomt, dan moet je je afvragen of het wel goed gaat met jouw medewerker. Is het verzuim langdurig of psychisch? Of meldt jouw medewerker zich ziek door stress of problemen in de werkomgeving? Zorg ervoor dat je altijd een goede verzuimaanpak hebt! 

KHN Verzekeringsdienst biedt een fullservice online arbodienst die is ontwikkeld om je werk uit handen te nemen bij zieke medewerkers.                   

  Ondersteuning en begeleiding rondom het gehele proces van verzuim.                 
  Je meldt jouw zieke medewerker gemakkelijk online op één plek ziek. 
  De arbodienst zet zich in om jouw medewerker snel en duurzaam te laten terugkeren op de werkvloer.                                                                         

Wat kan jouw persoonlijke casemanager voor je betekenen? 
Jouw persoonlijke casemanager zal samen met je voor de juiste opbouw van het verplichte re-integratiedossier zorgen. Ook zal de casemanager samen met de bedrijfsarts bekijken of jouw zieke medewerker vervangend werk kan doen. 

✓  Gespecialiseerd in het verzuim van medewerkers binnen de horeca.
✓  Onderhoudt contact met de bedrijfsarts en zorgt ervoor dat je aan jouw wettelijke verplichtingen voldoet.

Speciaal voor KHN-leden is er een totale verzuimaanpak ontwikkeld. Het doel is om samen met jou meer grip op het verzuim van jouw medewerkers te krijgen. Hierbij richten we ons op het beperken van zowel kortdurende ziekmeldingen als voor de vermindering van langdurige ziekteperioden. Met als resultaat minder verzuim, lagere verzuimkosten en medewerkers die snel en duurzaam terugkeren op de werkvloer. 

Door gebruik te maken van de KHN arbodienst voldoe je aan de wettelijke eisen die de Arbowet stelt op het gebied van verzuim én kan je rekenen op snelle en deskundige arbodienstverlening.   

Welke verplichtingen heb ik als werkgever als mijn werknemer ziek is?  

Een werkgever is verplicht om maximaal twee jaar het loon doorbetalen. Het percentage is afhankelijk van CAO en andere factoren die van invloed zijn. Je bent als werkgever verantwoordelijk voor de re-integratie van de zieke werknemer. Wanneer je de voordelige KHN ziekteverzuimverzekering afsluit, betaalt de verzekeraar het loon van jouw zieke werknemer gedurende twee jaar aan je door. KHNVerzuim.nl helpt je bij het juist opbouwen van het verplichte re-integratiedossier van jouw medewerker. 

Wat moet ik als eerste doen als iemand in mijn bedrijf ziek wordt? 

Je wilt natuurlijk dat een medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag gaat. Gelukkig keert 80% binnen enkele dagen weer terug op de werkvloer en na 6 weken is 90% weer begonnen. Wat veel werkgevers echter niet weten, is dat 20% van het korte verzuim 60% kans heeft om binnen een jaar langer uit te vallen. Als de ziekte langer dan zes weken duurt, laat dan jouw medewerker met een bedrijfsarts praten. Op basis hiervan zal je met de werknemer een stappenplan moeten opstellen. Dat kan een terugkeer versnellen. 

Hoe kan ik mijn medewerker ziek melden? 

Bij het online verzuimloket van KHNVerzuim.nl meld je jouw medewerker op 1 plek online ziek. Daarna wordt meteen het hele proces rondom ziekteverzuim in gang gezet. Jouw persoonlijke casemanager vertelt je precies wat je wanneer moet doen en zal indien nodig een bedrijfsarts inschakelen. 

Kan mijn medewerker vervangend werk doen?                                                               

Je hoeft niet in alle gevallen ziekteverlof toe te staan. Afhankelijk van de aard van de beperkingen die de werknemer ondervindt als gevolg van de ziekte, zou er vervangend werk mogelijk kunnen zijn. Jouw persoonlijke casemanager zal samen met een bedrijfsarts bekijken of jouw werknemer vervangend werk kan doen.

Wanneer je de voordelige KHN ziekteverzuimverzekering afsluit:

  • betaal je een vast percentage van maximaal 0,67% over de loonsom per jaar (exclusief btw) voor het fullservice verzuimloket;
  • worden de schades automatisch maandelijks uitgekeerd. 

Indien je de KHN ziekteverzuimverzekering niet afsluit, kost het verzuimloket je maximaal € 125,- per medewerker per jaar (exclusief btw) en worden de schades niet automatisch elke maand uitgekeerd.

Ter vergelijking: elders liggen de tarieven voor een fullservice verzuimloket tussen de € 150,- en € 175,- per medewerker per jaar (exclusief btw). 

Voordelen van de KHN arbodienst

 Maximaal 0,67% van de loonsom (excl btw) per jaar.
Jouw persoonlijke casemanager.
Jouw medewerker snel weer terug op de werkvloer.

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij een snelle re-integratie van jouw zieke medewerkers?

Bel 010 - 288 49 78 of stuur onze verzuimspecialisten een e-mail.  Zij helpen je graag!