Open menu

KHN Verzekeringen

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 49 78.

De KHN arbodienst

De fullservice arbodienst; alles rondom ziekteverzuim in één keer goed geregeld!

Meldt uw werknemer zich ziek vanwege een griepje, dan hoeft u zich vaak geen zorgen te maken. Als het verzuim vaker voorkomt, dan moet u zich afvragen of het wel goed gaat met uw medewerker. Is het verzuim langdurig of psychisch? Of meldt uw medewerker zich ziek door stress of problemen in de werkomgeving? Zorg ervoor dat u altijd een goede verzuimaanpak heeft! 

KHN Verzekeringsdienst biedt een fullservice online arbodienst die is ontwikkeld om u werk uit handen te nemen bij zieke medewerkers.                   

  Ondersteuning en begeleiding rondom het gehele proces van verzuim.                 
  U meldt uw zieke medewerker gemakkelijk online op één plek ziek. 
  De arbodienst zet zich in om uw medewerker snel en duurzaam te laten terugkeren op de werkvloer.                                                                         

Wat kan uw persoonlijke casemanager voor u betekenen? 
Uw persoonlijke casemanager zal samen met u voor de juiste opbouw van het verplichte re-integratiedossier zorgen. Ook zal de casemanager samen met de bedrijfsarts bekijken of uw zieke medewerker vervangend werk kan doen. 

✓  Gespecialiseerd in het verzuim van medewerkers binnen de horeca.
✓  Onderhoudt contact met de bedrijfsarts en zorgt ervoor dat u aan uw wettelijke verplichtingen voldoet.

Speciaal voor KHN-leden is er een totale verzuimaanpak ontwikkeld. Het doel is om samen met u meer grip op het verzuim van uw medewerkers te krijgen. Hierbij richten we ons op het beperken van zowel kortdurende ziekmeldingen als voor de vermindering van langdurige ziekteperioden. Met als resultaat minder verzuim, lagere verzuimkosten en medewerkers die snel en duurzaam terugkeren op de werkvloer. 

Door gebruik te maken van de KHN arbodienst voldoet u aan de wettelijke eisen die de Arbowet stelt op het gebied van verzuim én kunt u rekenen op snelle en deskundige arbodienstverlening.   

Welke verplichtingen heb ik als werkgever als mijn werknemer ziek is?  

Een werkgever is verplicht om maximaal twee jaar het loon doorbetalen. Het percentage is afhankelijk van CAO en andere factoren die van invloed zijn. U bent als werkgever verantwoordelijk voor de re-integratie van de zieke werknemer. Wanneer u de voordelige KHN ziekteverzuimverzekering afsluit, betaalt de verzekeraar het loon van uw zieke werknemer gedurende twee jaar aan u door. KHNVerzuim.nl helpt u bij het juist opbouwen van het verplichte re-integratiedossier van uw medewerker. 

Wat moet ik als eerste doen als iemand in mijn bedrijf ziek wordt? 

U wilt natuurlijk dat een medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag gaat. Gelukkig keert 80% binnen enkele dagen weer terug op de werkvloer en na 6 weken is 90% weer begonnen. Wat veel werkgevers echter niet weten, is dat 20% van het korte verzuim 60% kans heeft om binnen een jaar langer uit te vallen. Als de ziekte langer dan zes weken duurt, laat dan uw medewerker met een bedrijfsarts praten. Op basis hiervan zult u met de werknemer een stappenplan moeten opstellen. Dat kan een terugkeer versnellen. 

Hoe kan ik mijn medewerker ziek melden? 

Bij het online verzuimloket van KHNVerzuim.nl meldt u uw medewerker op 1 plek online ziek. Daarna wordt meteen het hele proces rondom ziekteverzuim in gang gezet. Uw persoonlijke casemanager vertelt u precies wat u wanneer moet doen en zal indien nodig een bedrijfsarts inschakelen. 

Kan mijn medewerker vervangend werk doen?                                                               

U hoeft niet in alle gevallen ziekteverlof toe te staan. Afhankelijk van de aard van de beperkingen die de werknemer ondervindt als gevolg van de ziekte, zou er vervangend werk mogelijk kunnen zijn. Uw persoonlijke casemanager zal samen met een bedrijfsarts bekijken of uw werknemer vervangend werk kan doen.

Wanneer u de voordelige KHN ziekteverzuimverzekering afsluit:

  • betaalt u een vast percentage van maximaal 0,6% over de loonsom per jaar (exclusief btw) voor het fullservice verzuimloket;
  • worden de schades automatisch maandelijks uitgekeerd. 

Indien u de KHN ziekteverzuimverzekering niet afsluit, kost het verzuimloket u maximaal € 120,- per medewerker per jaar (exclusief btw) en worden de schades niet automatisch elke maand uitgekeerd.

Ter vergelijking: elders liggen de tarieven voor een fullservice verzuimloket tussen de € 150,- en € 175,- per medewerker per jaar (exclusief btw). 

Voordelen van de KHN arbodienst

 Maximaal 0,6% van de loonsom (excl btw) per jaar.
Uw persoonlijke casemanager.
Uw medewerker snel weer terug op de werkvloer.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over hoe wij u kunnen helpen bij een snelle re-integratie van uw zieke medewerkers?

Bel 010 - 288 49 78 of stuur onze verzuimspecialisten een e-mail.  Zij helpen u graag!