Open menu

KHN Verzekeringen

Wij helpen je graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 49 78.

Het KHN Verzuimpakket

Alles rondom ziekteverzuim in één keer goed geregeld!

De belangrijkste oorzaken bij ziekteverzuim in de horecabranche zijn lichamelijke klachten en onregelmatige werktijden. Werknemers in de horeca maken veelal lange diensten waarbij ze voornamelijk staan en veel tillen. Veel voorkomende klachten zijn dan ook overbelasting van de rug, armen en schouders.

Als je medewerker ziek wordt komt er voor jou als ondernemer ook veel bij kijken, zoals vervanging regelen, het loon doorbetalen en de re-integratie van jouw zieke medewerker.

KHN Verzuimpakket: ziekteverzuimverzekering + arbodienst
Speciaal voor horecaondernemers is het KHN Verzuimpakket samengesteld. Het pakket bestaat uit de verzuimverzekering en de arbodienst.

  • Het loon van jouw zieke medewerker wordt maximaal 2 jaar automatisch aan je doorbetaald.
  • Voordelige arbodienst: in de horeca werken vaak oproepkrachten en daarom wordt er geen tarief per medewerker gerekend, maar een vast percentage over de loonsom!
  • Jouw zieke medewerkers zo snel mogelijk en met plezier weer terug in jouw bedrijf.
  • Overstappen? Wij regelen alles met jouw huidige verzekeraar en/of arbodienst.
  • De verzuimregisseur: veel horeca ondernemers hebben behoefte om meer ondersteuning te krijgen bij verzuim. Je kunt van deze dienstverlening gebruik maken wanneer je het KHN verzuimpakket afsluit. Deze dienstverlening is speciaal ontwikkeld voor KHN-leden, met als doel meer grip te krijgen op (de kosten van) arbeidsongeschiktheid en verzuim.

Je ontvangt ondersteuning en begeleiding rondom het gehele proces van ziekteverzuim van jouw zieke medewerkers. Je krijgt deskundige hulp bij de re-integratie van jouw zieke medewerkers, zodat je medewerkers weer snel kunnen terugkeren op de werkvloer. In de horeca werken vaak oproepkrachten en daarom rekenen wij geen tarief per medewerker, maar een vast percentage over de loonsom! Dit scheelt je als horecaondernemer vaak veel geld. Dit is maximaal 0,6% over de loonsom per medewerker per jaar (excl. btw).

Voorbeeld: je hebt 16 medewerkers in dienst en een totale loonsom van 200.000,-. Dan betaal je voor de KHN arbodienst maximaal € 1.200,- per jaar (excl. btw). Elders zou je ongeveer € 2.800 per jaar (excl. btw) betalen.

Als werkgever ben je wettelijk verplicht om het loon van jouw zieke medewerker twee jaar door te betalen. Met de KHN ziekteverzuimverzekering, betaalt de verzekeraar deze loonkosten gedurende twee jaar aan je door. De premie van de ziekteverzuimverzekering wordt bepaald door het ziekteverzuim van jouw bedrijf van de afgelopen 3 jaar. Daarnaast is de premie die je betaalt afhankelijk van jouw eigen keuzes. 

Je bepaalt zelf:

  • Het aantal ziektejaren dat je verzekert.
  • Het verzekerde bedrag.
  • Het aantal wachtdagen: jouw eigen risico, variërend van 10 tot 130 wachtdagen.
  • Je kan ervoor kiezen om werkgeverslasten mee te verzekeren. 

Voordelen KHN Verzuimpakket

Schades worden maandelijks uitgekeerd.
Gespecialiseerd in het verzuim van KHN-leden. 
Overstappen? Wij regelen het!