Lekker hè, een Italiaanse bol carpaccio, een volkorenbol met geitenkaas en pesto of een heerlijke ciabatta met zalm en roomkaas. Het water loopt je bij de gedachte eraan uit je mond, maar misschien begin je nog liever je eigen broodjeszaak om anderen ervan te laten genieten. De horeca is een bruisende branche, dus wij begrijpen deze gedachte. Maar een onvoorbereide sprong in het diepe is niet verstandig. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden, voordat je een broodjeszaak begint.
Broodjeszaak beginnen: wat heb ik nodig?
Veel mensen dromen van een eigen horecazaak. Maar zonder goede voorbereiding een broodjeszaak beginnen is onverstandig. Je moet eerst de rechtsvorm van je bedrijf kiezen, je onderneming inschrijven bij de Kamer van Koophandel, vergunningen aanvragen en verzekeringen afsluiten. En omdat je over de winst die je maakt belasting moet betalen is een goede administratie onmisbaar.
Net als een businessplan, waarin je vastlegt wat voor soort broodjeszaak je bent, wie je klanten worden, hoe je hen bereikt, wie je concurrenten zijn en hoe je jouw broodjeszaak financiert. Dit businessplan vormt de basis voor je bedrijf en moet mogelijke financiers overtuigen in je restaurant te investeren. Daarnaast helpt een businessplan je om focus te houden op je doelen en ambities.
Een eigen broodjeszaak beginnen; wat zijn de kosten?
Ben je benieuwd naar de kosten, waar je rekening mee moet houden als je een eigen broodjeszaak wil beginnen? Lees dan dit artikel.
Ik start een broodjeszaak: welke verzekeringen heb ik nodig?
Naast het regelen van vergunningen moet je ook nadenken over verzekeringen. Bekijk hier de noodzakelijke verzekeringen voor een startende ondernemer in de horeca.
Ik wil een broodjeszaak starten: welke vergunningen heb ik nodig?
We zeiden het al eerder: voordat je de deuren van je broodjeszaak opent, heb je een aantal vergunningen nodig. Welke verschilt per gemeente, maar dit zijn de belangrijkste:
Ik begin een broodjeszaak met afhaal- en/of bezorgservice: waar moet ik aan denken?
Onder invloed van de coronapandemie zoeken veel horecaondernemers naar creatieve oplossingen om hun bedrijf draaiende te houden. Begin je een broodjeszaak met afhaal- en/of bezorgservice, dan geldt bijna alles wat hiervoor is geschreven ook voor jou. Maar een bezorgservice levert wel extra risico's op, die staan beschreven in dit artikel.
Ik open een pop-up broodjeszaak: wat komt daarbij kijken?
Deze vraag is niet zo moeilijk te beantwoorden, want alles wat hiervoor is gezegd, geldt ook wanneer je een pop-up broodjeszaak begint. Al kijk je natuurlijk extra kritisch naar de opstartkosten. Zeker als je verwacht dat je tijdelijke broodjeszaak slechts gedurende een korte periode geopend is.
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer